marți, 30 noiembrie 2010

Previews

Pentru a avea o idee concreta a functionarii aplicatiei, am postat pe wiki diverse vizualizari ale paginilor implementate pana acum. Acestea sunt organizate in functie de tipul de utilizator al aplicatiei. Dupa cum am precizat pe pagina wiki, avem mai multe scenarii de implementat, si pana acum s-a lucrat pentru utilizatorul student si guest. Am postat vizualizari doar pentru paginile finisate, celalalte urmand a fi postate in zilele urmatoare.
In continuare, urmeaza implementarile pentru utilizatorul secretary, care dispune de mai multe optiuni.

luni, 29 noiembrie 2010

Grade Report

Am reusit in ultima saptamana sa implementam in cadrul aplicatiei noastre optiunea de generare in timp real de rapoarte de note (excel si pdf) pentru utilizatorii de tip student. Atat rapoartele de tip pdf, cat si cele de tip excel contin toate notele din toti cei patru ani de studiu ale user-ului curent cat si numele universitatii, facultatii si sectiei din care face parte studentul.

luni, 15 noiembrie 2010

If you really want to know a student, look at his grades...

Saptamana aceasta am completat partial cu date tabelele catalog si materii din baza de date in vederea implementarii facilitatii de vizualizare a notelor unui student. Am realizat cu succes afisarea in browser a tuturor notelor unui student insa va mai dura ceva timp pana vom introduce in programul nostru si optiunea de salvare a notelor in format .xls sau sub forma de raport .pdf.

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

The beggining...

Am inceput sa scriu codul pentru aplicatia noastra si pana in acest moment totul pare OK. Am implementat pana acum o serie de facilitati legate de administrarea conturilor utilizatorilor aplicatiei cum ar fi: log in, log out si change username. De asemenea am reusit sa facilitez existenta mai multor tipuri de utilizatori (oaspeti, studenti, secretari), fiecare cu propriul sau "view". Am implementat, de asemenea, si sistemul de transfer al datelor din baza de date in obiecte, in vederea unei accesari mai rapide a informatiei, fara a mai fi nevoie sa fie accesata baza de date la fiecare actiune care impune accesul la date. Obiectele, dupa ce au fost modificate, vor fi folosite la updatarea bazei de date atunci cand utilizatorul paraseste aplicatia. Voi reveni cu informatii suplimentare.

vineri, 5 noiembrie 2010

Let's get coding!

A fost implementata baza de date. Puteti gasi structura acesteia aici. Diagrama claselor a fost reactualizata.
Urmeaza implementarea codului. Pe parcurs, structura bazei de date si celelalte diagrame vor fi modificate corespunzator.